Nieuws Archief


Hét ontwerp van 2024

Al een jaar zijn we druk aan het werk om de wagen naar een ontwerp van Daan Versijp tot leven te brengen. Het ontwerp moet voor vele Bergenaren langs de kant herkenbaar zijn. Een heuse levenslòòp door het vastenavend-leven heen. We volgen het verhaal van een jongen die op meerdere manieren op de wagen afgebeeld wordt van jong naar oud in 5 verschillende levensfasen.

Lees meer »

Motto 2024: Levenslòòp

Dit jaar hebben we een een ontwerp dat voor vele Bergenaren langs de kant herkenbaar moet zijn. Een heuse levenslòòp door het vastenavend-leven heen. We volgen het verhaal van een jongen die op meerdere manieren op de wagen afgebeeld wordt van jong naar oud in 5 verschillende levensfasen.

Lees meer »

Bergse Horeca draagt ons een warm hart toe!

Ieder jaar trekt onze penningmeester vergezeld door een aantal leden weer door de Bergse binnenstad voor de donateursronde. Soms voelt het toch als een beetje schooien, maar om het voortbestaan van onze club zeker te stellen hebben we de donaties hard nodig. Op de meeste plekken komen we al jaren en verwachten ze ons al. We hoeven geen enkele uitleg meer te geven en we krijgen als vanzelfsprekend een mooie donatie van de Kasteleins. 

Lees meer »

Verzamelbeurs 'T Veldteke

Op zaterdag 20 januari houdt Verzamelklup ’t Veldteke weer haar vastenavendbeurs. Traditiegetrouw op dezelfde dag als het neuzebal.De vastenavendbeurs wordt gehouden in de grote zaal van Den Enghel aan de Grote Markt. Iedereen is van harte welkom van 12:00-15:30. De leden van ’t veldteke staan weer klaar met al hun dubbele vastenavendmateriaal. Er kan gekocht, verkocht en geruild worden.Uiteraard zijn de leden zelf ook nog opzoek naar het een en ander. Dus mocht u zelf nog een uniek object dubbel hebben, neem het vooral mee!

Lees meer »

Kijk binnen bij B.C. de Leutige Krabben

Kijk binnen bij B.C. de Leutige Krabben! Op zaterdag 25 november staat het bouwkot van B.C. de Leutige Krabben voor iedereen open. Voor de leden is dit een bouwdag waarop er fanatiek gebouwd zal worden. Wel zo leuk zodat je meteen kunt zien hoe het er bij ons aan toe gaat.

Lees meer »

Toch geld gereserveerd voor renovatie bouwkoten

Nadat in 2016 al was afgesproken in het convenant tussen de gemeente Bergen op Zoom, stichting Bergse Bouwers, Stichting Vastenavend en Stichting Halwana om zich te gaan inspannen om de huisvesting van de bouwclubs te verbeteren, is er eind 2023 eindelijk geld voor gereserveerd.

Lees meer »

Het Pinneke van 2024 - hier te koop!

Het ontwerp voor de wagen van 2024 lag al even klaar. Dit jaar treedt Daan Versijp in de voetsporen van zijn vader, Paul Versijp, die vele jaren prachtige én succesvolle ontwerpen heeft gemaakt voor onze club. 

Lees meer »

Steun onze club met je stem! Rabo Club Support weer van start.

Vandaag is de Raboclub Support weer van start gegaan. Van 4 t/m 26 september kan iedereen met een Rabobank rekening zijn stem uitbrengen. Hoe meer stemmen wij als club ontvangen, hoe hoger de bijdrage is die wij van de Rabobank ontvangen. Dit jaar willen we het geld gebruiken om verder te verduurzamen in ons bouwkot. 

Lees meer »

Elk einde is een nieuw begin

Het is ieder jaar weer een leuk maar ook droevig moment. De sloop en opruimdag. De week na de kijkdag op de kaai is de wagen van 2023 gedeeltelijk gesloopt en zijn de items gedemonteerd voor de verkoop. Het blijft gek om na een heel jaar actief bouwen aan een wagen, hem daarna weer af te moeten breken. Maar dat maakt ook weer ruimte om te beginnen aan de nieuwe creatie!

Lees meer »

Vastenavend 2023: Wat hebben we genoten!

Het zit er weer op, de vastenavend van 2023. Dit jaar hadden we en unieke samenwerking met Dweilband Un Opke Leut, weer club activiteiten als vanouds, en ook het bouwkot kwam weer tot leven. En uiteraard al die krabben die weer naar de optocht zijn komen kijken. Wij kijken alvast weer uit naar volgend jaar.  

Lees meer »

Puzzelspeurtocht met Wagetjes Kijke

Het is bijna zover, Wagetjes Kijke 2023! Speciaal voor alle kleine krabbekes is er bij B.C. de Leutige Krabben een leutige puzzelspeurtocht uitgezet. Voor iedere deelnemer is er wat lekkers en onder de goede antwoorden verloten we een heus leutpakketje! Doe je ook mee?

Lees meer »

Druk bezochte Vastenavendbeurs

De jaarlijkse Vastenavendbeurs, georganiseerd door Verzamelclub 't Veldteke was weer druk bezocht. Dit jaar was er bij de organisatie ook weer een nieuw invulblad te koop voor in het verzamelboekske voor de leut-net bonnen. 

Lees meer »

Wereldnieuws in het NOS journaal

Onverwachts bezoek vanmorgen in het bouwkot. Zo snel kan het gaan, een Berregse bouwclub in de uitzending van het 8 uur journaal. Vroeg in de ochtend werd onze voorzitter al gebeld dat ze van het NOS journaal graag een kleine rapportage wilde maken over het wel en wee bij een bouwclub oftewel carnavalsvereniging zoals ze dat in de rest van het land noemen. Onderwerpen zoals het terug opstarten na de corona periode en de gestegen kosten van de bouwmaterialen worden besproken. 

Lees meer »