Hét ontwerp van 2024

Gepubliceerd op 6 februari 2024 om 10:50

De vastenavendcreatie van B.C. de Leutige Krabben

Al een jaar zijn we druk aan het werk om de wagen naar een ontwerp van Daan Versijp tot leven te brengen. Het ontwerp moet voor vele Bergenaren langs de kant herkenbaar zijn. Een heuse levenslòòp door het vastenavend-leven heen. We volgen het verhaal van een jongen die op meerdere manieren op de wagen afgebeeld wordt van jong naar oud in 5 verschillende levensfasen.

 


De Verwondering - wagen 1

 

Hierbij het ontwerp van de eerste wagen van onze creatie. Vastenavend wordt er met de paplepel ingegoten, als jonge dweil sta je vooraan op de grote mart met al je vrienden te kijken naar een magische voorstelling van de kindervastenavend. Met je gedachten zit je helemaal in het verhaal wat er voor je ontrafeld wordt. Hier ontstaat de liefde voor het vastenavendfeest.


De Ontkenning - wagen 2

 

Het ontwerp van de 2e wagen is een levensfase verder. Als puber ga je jezelf misschien een beetje afzetten van het traditionele vastenavend feest. Uiteraard ga je nog steeds de stad in maar vier je de vastenavend net wat anders als voorheen. Je drinkt je eerste stiekeme biertje en rookt je eerste sigaret. Hangend op de trap bij het stadhuis geniet je van de vastenavend die je met je vrienden beleefd.


De Beleving - wagen 3

 

In de 3e wagen van ons ontwerp zijn we op een leeftijd dat het vastenavend feest je weer helemaal heeft omarmd. Inmiddels met je eigen zoontje in je nek genieten jullie samen van de mooie vastenavend momenten. Je hebt je grote passie van trompet spelen weer opgepakt en je speelt elke avond vol enthousiasme mee in je dweilbandje. Het is wel duidelijk dat dit het feest der feesten is.


De Herkenning - wagen 4

 

We komen aan bij de 4e wagen. Inmiddels zijn de kinderen al weer oud genoeg om zelf op pad te gaan. Zelf vind je het heerlijk om samen met je vrouw je stamcafé op te zoeken. De sfeer zit er goed in, je hangt lekker aan de tòòg en de tap draait overuren 🍻. Geheel toevallig kom je nog een oude vriend tegen waar je geweldige momenten mee hebt beleefd.


De Herinnering - wagen 5

 

Het ontwerp van de 5e en laatste wagen van onze creatie. Inmiddels beginnen de jaren te tellen en ben je op een leeftijd dat het misschien wel de laatste vastenavend is die je meemaakt. Op je rollator zit je heerlijk te genieten van wat er allemaal om je heen gebeurd. De prins komt langs met een mooie tulp en maakt een gezellig praatje. Je zou wel uren kunnen vertellen over de Bergse Vastenavend en alle mooie momenten die je allemaal meegemaakt hebt.


Wagens te koop: 

Bijna alle wagens gaan compleet met onderstel de verkoop in na afloop van de vastenavend. Meer informatie vind je hier.