Toch geld gereserveerd voor renovatie bouwkoten

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 11:48

Nadat in 2016 al was afgesproken in het convenant tussen de gemeente Bergen op Zoom, stichting Bergse Bouwers, Stichting Vastenavend en Stichting Halwana om zich te gaan inspannen om de huisvesting van de bouwclubs te verbeteren, is er eind 2023 eindelijk geld voor gereserveerd.

Het college van burgemeesters en wethouders heeft besloten om eindelijk een volgende stap te zetten. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de ver- en nieuwbouw van de bouwkoten op te pakken. Daarvoor zal er besloten moeten worden op welke wijze deze kosten gedekt gaan worden.

Als alles volgens plan verloopt wordt hier in de raadsvergadering van 14 december een besluit over genomen. En komt er zeven jaar na het ondertekenen van het convenant eindelijk ene oplossing. 

 

Het voorstel

Het voorstel dat er nu ligt omvat de huisvesting van 11 bouwclubs in de Geertruidapolder. Waarvan 8 in gerenoveerd bouwkoten en 3 clubs in nieuwe bouwkoten. Daarnaast wordt ook de opslagvoorziening van Stichting Vastenavend vervangen. Ook de locatie in de stadsschuur is meegenomen in het voorstel. Deze locatie in het centrum van de stad wordt gerenoveerd zodat hier ook 3 clubs een onderkomen krijgen. 

 

De bouwers zijn blij met het plan

De Bouwers van B.C. de Leutige Krabben reageren blij en opgelucht dat er eindelijk een beslissing is gevallen. Al zijn ze ook nog terughoudend omdat ze inmiddels al eerder hebben gezien dat plannen altijd nog kunnen veranderen. Al hopen ze natuurlijk van harte dat het nu wel daadwerkelijk tot uitvoering komt.

 

Penningmeester van B.C. de Leutige Krabben: Het is goed om te horen dat er eindelijk een beslissing is genomen. Doordat de plannen er al sinds 2016 liggen zijn wij als club ook terughoudend geweest met aanpassingen en verbeteringen in ons bouwkot. We wisten immers niet of het kot wellicht op korte termijn gesloopt zou worden. Nu kunnen ook wij als club weer tijd, geld en moeite steken in de verbetering en met name verduurzaming van het bouwkot.