Bouwen bij B.C. De Leutige Krabben

De Bergse Vastenavend is een levendige traditie die jaarlijks plaatsvindt in Bergen op Zoom oftewel het Krabbegat. Een van de hoogtepunten van dit evenement is de grote optocht met groepen, enkelingen, paren en prachtige wagens. Als je wilt deelnemen aan de optocht en meer wilt weten over het bouwen aan een grote praalwagen, en wat er allemaal bij komt kijken. Dan ben je hier aan het juiste adres.

Alles begint met een goed ontwerp

Artiesten zeggen altijd; alles begin met een goed liedje. Wij bouwers zeggen: alles begin met een goed ontwerp. Het ontwerpen van een praalwagen is een creatief proces wat creativiteit en verbeelding vereist. Van het bedenken van een motto voor de wagen tot het uitwerken van elk detail. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en je eigen idee tot leven brengen. 

Het bouwen van de wagen 

Als het ontwerp bekend is gaan we aan de slag met het bouwen van de wagen. Allereerst beginnen we met het maken van de constructie en het frame van de wagen. Hierdoor ontstaat de basis om de wagen verder op te bouwen. Als dit gereed is gaan we aan de slag met het maken van de figuren, poppen en andere attributen voor de opbouw. Ook worden er diverse bewegende elementen toegevoegd om de wagen beter tot zijn recht te laten komen. Tot slot gaan we aan de slag met de kleuren en de details. Door de wagen te verven en gebruik te maken van spuitwerk komt het ontwerp tot leven. 

 

Een kijkje komen nemen? 

Gedurende het bouwseizoen hebben we verschillende bouwdagen waarop iedereen binnen mag komen lopen. Neem een kijkje op de kalender voor actuele data! 

Snel naar: