Lid worden van de bouwclub?

Wil jij zelf de leut van het bouwen van een vastenavendwagen ervaren? Je bent altijd welkom om langs te komen op ons Bouwkot op 't Koterscherp in Bergen op Zoom. Wij bouwen iedere dinsdag met een middagploeg van 13:00 tot 16:00 en met een avondploeg van 19:00-22:00. Daarnaast zijn er in het seizoen ook nog andere bouwdagen. Uiteraard wordt elke bouwmiddag en avond afgesloten in onze eigen kantine met bar. 

Stuur voor de zekerheid even een mailtje óf een berichtje via Facebook of Instagram als je langs wilt komen. Dan weet je zeker dat je niet voor een dichte deur staat. 

 

Veelgestelde vragen 

Kan ik zonder lid te zijn een paar keer komen bouwen?

Jazeker kan dat. Wij snappen dat je eerst graag een aantal keer vrijblijvend komt bouwen en sfeerproeven voordat je besluit om lid te worden. 

Wanneer wordt er gebouwd?

De dinsdag is het hele seizoen door de vaste bouwdag. Er wordt dan gebouwd door een middagploeg en een avondploeg. Vanaf medio september tot en met de Vastenavend wordt er ook regelmatig gebouwd op de maandag, donderdag en zaterdag. Vaak wordt het in onze groepsapp kort gesloten als er een clubje is dat extra wil komen bouwen. 

Vaste bouwdag:
Dinsdagmiddag 13:00 - 16:00 
Dinsdagavond 19:00 - 22:00
Overige bouwdagen
Maandagavond: 19:00 - 22:00
Donderdagmiddag: 13:00 - 16:00
Donderdagavond: 19:00 - 22:00
Zaterdag: 09:00 - 14:00

Vanaf welke leeftijd mag je komen bouwen?

In principe geldt; Iedereen is welkom! Wel kun je pas vanaf 16 jaar lid worden van onze club. Ben je jonger dan 16 maar wil je toch al graag gaan bouwen, dan kun je proberen om één van je ouders of opa/oma enthoisiast te krijgen voor het bouwen. I.v.m. de veiligheid willen we namelijk graag dat je onder begeleiding bouwt als je onder de 16 jaar bent. Je hoeft onder de 16 jaar dan ook geen contributie te betalen als een van je ouders of een ander familielid lid wordt. 

Hoe kan ik lid worden?

Als je een paar keer vrijblijvend bent komen bouwen en je wilt graag lid worden dan krijg je van onze secretaris een inschrijfformulier toegestuurd. 

Wat zijn de kosten?

De kosten van een lidmaatschap bedragen €50,- per bouwseizoen. Het bouwseizoen loopt van 1 april tot 31 maart. 

Waarvoor worden de contributie inkomsten gebruikt?

De contributies gebruiken wij deels voor de aanschaf van materialen en gereedschappen maar ook om een aantal leuke activiteiten te organiseren zoals een BBQ, kroegenavond, doop van de wagen etc. 

Hebben jullie ook een kantine?

Jazeker hebben wij een kantine. Leden kunnen voor 10,- een kruipkaart (consumptiekaart) kopen. Per kruipkaart krijg je maar liefst 14 consumpties. 

Wat moet ik kunnen om bij de bouwclub te komen?

In principe kun je bij ons alles leren. Dus het belangrijkste is dat je leergierig bent, enthousiast en het is fijn als je van jezelf wat handig bent. Maar dingen als bijvoorbeeld boetseren en lassen kun je bij ons leren. 

Wat wél een vereiste is, is dat je goed zelfstandig én op een veilige manier kan werken in ons bouwkot. Dat je zelf goed eventuele risico's kan inschatten en op een verantwoorde manier om kan gaan met de diverse (elektrische) gereedschappen. Dit is ook één van de redenen dat je pas vanaf 16 jaar lid kan worden bij ons. 

Onder begeleiding bouwen is altijd mogelijk, je dient dan wel zelf iemand als verantwoordelijk begeleider mee te nemen, die ervoor zorgt dat er op een veilige manier gebouwd wordt. 

Spontaan een kijkje komen nemen? 

Gedurende het bouwseizoen hebben we verschillende bouwdagen waarop iedereen binnen mag komen lopen. Neem een kijkje op de kalender voor actuele data! 

Kom je mee bouwen?

Laat je contactgegevens achter en wij zullen contact met je opnemen zodat je een keertje mee kunt komen bouwen!