Wagetjes Kijke en kijkdag bouwclubs in bergen op Zoom

 

Carnavalswagen van dichtbij bekijken

Vindt jij dat de wagens tijdens de optocht ook altijd zo snel voorbij komen? En zou je de wagens wel eens wat meer op je gemak van dichtbij willen bekijken? Dit kan zowel de woensdag voorafgaand aan de grote optocht tijdens het Wagetjes Kijke bij de bouwclubs. Of de zondag na de vastenavend op de Gedempte Haven, oftewel de Kaai in Bergen op Zoom. 

Voorproefje van de grote optocht.

De woensdag voorafgaand aan de Grote Optocht van 't Krabbegat is het traditionele Wagetjes Kijke bij alle bouwclubs van Bergen op Zoom. Iedereen heeft de kans om nog voordat de optocht heeft gereden alle wagens en creaties van de bouwclubs alvast te bewonderen. Meestal zijn de wagens al zo goed als compleet, dit zien we het liefst. Maar soms ligt er nog een stressvolle week in het verschiet voor de bouwers om de wagen op tijd klaar te krijgen voor de optocht. 

 

Locatie: 't Konterschep - Calandweg 47 A Bergen op Zoom
Tijd: 13:00 - 23:45
Datum: 7 februari 2024

 

Natje en droogje

Naast dat de wagens te bekijken zijn, kun je ook van bouwkot naar bouwkot dweilen. Alle wagens staan buiten op het terrein en dus zijn de bouwkoten voorzien van een bar voor wat versnaperingen en een gezellig vastenavendmuziekje. Verspreid over het terrein zijn verschillende foodtrucks te vinden voor de rammelende magen. Gedurende de middag zijn er ook diverse leuke activiteiten voor de kinderen. Zo organiseren wij (B..C. de Leutige Krabben) altijd een leuke puzzelspeurtocht met wat leuke prijsjes. 

Kijkdag na de optocht

Op de zondag ná de grote optocht door het Krabbegat is er de mogelijkheid om de wagen nogmaals te bekijken. Op de Gedempte Haven, oftewel de Kaai in Bergen op Zoom staan alle wagens en creaties van de optochtdeelnemers opgesteld. Je hebt tijdens deze dag zelfs de mogelijkheid om onderdelen van de wagens te kopen. Misschien wil je wel een unieke pop voor aan je gevel of zit er iets leuks tussen als decoratie voor je bedrijf of onderneming. Indien gewenst kunnen we zelfs bepaalde onderdelen nog aanpassen naar jou wens of smaak. 

 

Locatie: de Gedempte Haven (de Kaai) in Bergen op Zoom

LET OP: AFGELAST IVM WEERSOMSTANDIGHEDEN 
Datum: 18 februari 2024

 

Vragen over de kijkdagen? Stuur een mailtje naar info@bcdeleutigekrabben.nl