Winkelwagen
€ 0,000 Product(en)
Slide 2750

Historie BC de leutige krabben

Historie 56 jaar Leutige Krabben.

Trots laten wij u hier zien het overzicht van onze rijke historie als bouwclub voor de optocht van de Bergse Vastenavond. We zijn ook de oudste bouwclub van Berrege. In 1954 opgericht door de familie van Tilborg en bestond uit 8 leden. Nu 56 jaar later hebben we 35 actieve leden die zich ieder jaar inzetten voor de optocht.

Ieder jaar starten we in augustus met het bouwen. Vele hoogtepunten hebben we gekend. Totaal hebben we in die 56 jaar 26 eerste prijzen in de wacht gesleept. Daarnaast nog een flink aantal andere trofeeën zoals prinsenprijzen, ridderprijzen en leutprijzen. We realiseren dat de basis van een goed, leuke en mooie creatie ligt in een goed ontwerp. We prijzen ons gelukkig dat we goede ontwerpers hebben gehad zoals oa Louis Weijts, Riny Hagenaars, Charles Brooijmans, Paul Versijp en Nick van Huffel.

Zij waren de mensen die de vorm en de kleur bepaalde. Ze waren de stimulatoren die ons tot het maximum van ons kunnen dreven. Zonder hen niet de prachtige koppen die stuk voor stuk juweeltjes waren.

We eren ook onze bouwers die in weer en wind in koten door heel de stad hebben gebouwen. Sommige van die ruimtes waren klein, andere groot en koud. Maar altijd met het zelfde doel, een prachtige creatie op straat zetten. Als je 56 jaar bestaat dan ontvallen er ook leden van de club, we hadden een grote groep ouderen die ’s middags bouwden, deze groep is de afgelopen jaren flink uitgedund. Ook hen willen we via dit overzicht eren, ze zijn een belangrijk deel van onze geschiedenis. Mede door hen zijn we wie we vandaag de dag zijn. Bouwclub De Leutige Krabben.

Veel plezier bij het bekijken van de site en agge mar leut et.