Winkelwagen
€ 0,000 Product(en)
Slide 2750

Bouwen bij B.C. De Leutige Krabben

Bouwen

Wil jij zelf de leut van het bouwen van een vastenavendwagen ervaren? Je bent altijd welkom om langs te komen op ons Bouwkot op 't Koterscherp! Wij bouwen iedere dinsdag met een middagploeg van 13:00 tot 16:00 en met een avondploeg van 19:00-22:00.  Uiteraard wordt elke bouwmiddag en avond afgesloten in onze eigen kantine met bar! 

Stuur voor de zekerheid even een mailtje óf een berichtje via Facebook of Instagram als je langs wilt komen. Dan weet je zeker dat je niet voor een dichte deur staat. 

Ontwerpen

Iedereen die het leuk lijkt om een ontwerp voor een A-wagen te maken kan deelnemen in het ontwerpteam. De ingeschreven deelnemers komen jaarlijks in maart bij elkaar om kennis te maken met de bouwclub en met elkaar. In maart geven we je ondermeer een beeld van de club (belangrijk met betrekking tot de haalbaarheid van het ontwerp) en de punten waarop de jury let bij de beoordeling van een A-wagen. Als ontwerper ben je vrij om zelf een idee te bedenken en uit te werken. Wil je op gang worden geholpen, dan kunnen we elkaar tijdens deze sessie op ideeën brengen.

Na deze sessie maak je een schets van het idee. Deze schets presenteer je medio april aan de leden van de bouwclub. De leden kiezen het voor hen meest originele ontwerp. Het uitgekozen ontwerp kan vervolgens verder worden uitgewerkt. Dit is niet per definitie een tekening. Zo kun je bijvoorbeeld ook een maquette maken. Het definitieve ontwerp wordt in juni tijdens de ontwerppresentatie op passende wijze gepresenteerd. Heb je niet de intentie om te ontwerpen, maar wil je wel meedenken of heb je goede ideeen? Ook dan ben je van harte welkom in het ontwerpteam.

Het bouwseizoen start in augustus. Het is niet noodzakelijk om als ontwerper mee te bouwen aan de wagen. Wel is het wenselijk om regelmatig met de bouwers te communiceren over onder andere de compositie, beweging en kleurgebruik. Lijkt het jou of iemand uit het ontwerpteam, waarvan het ontwerp niet is gekozen, leuk om toch eens mee te bouwen (bijvoorbeeld een kop boetseren of schilderen/schaduw inspuiten), dan ben je van harte welkom.

Jezelf opgeven voor het ontwerpteam kan door een mail te sturen naar voorzitter.bclk@gmail.com