BCdeleutigekrabben
Winkelwagen
€ 0,000 Product(en)
Slide 1598

Bouwen bij B.C. De Leutige Krabben

Bouwen

Wil jij zelf de leut aan het bouwen van een vastenavendcreatie ervaren? Kom langs en het Leutige Krabben ontvangstcommitee zal je introduceren in de wondere wereld van het bouwen en het sjouwen. Wij bouwen dinsdag- en donderdagavond van 19.00 - 22.00 uur en op zaterdagochtend van 9.00 - 13.00 uur. Ook op dinsdag- en donderdagmiddag wordt er gebouwd (13.00 - 16.00 uur). Uiteraard sluiten wij de bouwavond/middag gezellig af in onze eigen kantine met bar!

Ontwerpen

Iedereen die het leuk lijkt om een ontwerp voor een A-wagen te maken kan deelnemen in het ontwerpteam. De ingeschreven deelnemers komen medio maart 2016 bij elkaar om kennis te maken met de bouwclub en met elkaar. In maart geven we je ondermeer een beeld van de club (belangrijk met betrekking tot de haalbaarheid van het ontwerp) en de punten waarop de jury let bij de beoordeling van een A-wagen. Als ontwerper ben je vrij om zelf een idee te bedenken en uit te werken. Wil je op gang worden geholpen, dan kunnen we elkaar tijdens deze sessie op ideeën brengen.

Na deze sessie maak je een schets van het idee. Deze schets presenteer je medio april aan de leden van de bouwclub. De leden kiezen het voor hen meest originele ontwerp. Het uitgekozen ontwerp kan vervolgens verder worden uitgewerkt. Dit is niet per definitie een tekening. Zo kun je bijvoorbeeld ook een maquette maken. Het definitieve ontwerp wordt in juni tijdens de ontwerppresentatie op passende wijze gepresenteerd. Heb je niet de intentie om te ontwerpen, maar wil je wel meedenken of heb je goede ideeen? Ook dan ben je van harte welkom in het ontwerpteam.

Het bouwseizoen start in augustus. Het is niet noodzakelijk om als ontwerper mee te bouwen aan de wagen. Wel is het wenselijk om regelmatig met de bouwers te communiceren over onder andere de compositie, beweging en kleurgebruik. Lijkt het jou of iemand uit het ontwerpteam, waarvan het ontwerp niet is gekozen, leuk om toch eens mee te bouwen (bijvoorbeeld een kop boetseren of schilderen/schaduw inspuiten), dan ben je van harte welkom.

Jezelf opgeven voor het ontwerpteam kan door voor 21 maart 2016 een email te sturen naar secretariaat@bcdeleutigekrabben.nl.