2010-2020, op naar 66 jarig bestaan
2010 Het derde ontwerp van Nick van Huffel met als motto 'Evenementeterrein, in oew droome'. Het gaat over het evenemententerrein dat aan de Boulevard ligt, maar waar het niet echt wil vlotten met het aantal te organiseren evenementen. Sommige Bergenaren dromen over een geweldig optreden, anderen klagen over geluidsoverlast. Een wagen met een achtbaan! Goed voor een vierde prijs.
2011 Wederom een ontwerp van Nick van Huffel. Dit maal over de teloorgang van de Bergse dansscholen. Een beweeglijke wagen waar de goede oude tijd met het keurige balroomdansen overgaat naar het moderne dansen, de populaire Zumba. Vandaar het motto 'Ware de dansschole gebleve, adde ze nou Zoembales gegeve'. De wagen werd ingeleid en afgesloten door een echte dansgroep. Goed voor een derde prijs.
2012 Een ontwerp van Cynthia Snepvangers, naar een idee van Nick van Huffel. Het Venetiaans Carnaval wordt met al zijn pracht en praal van maskers naar 't Krabbegat gehaald. De nar, terug van zijn ontdekkingstocht, wordt achtervolgd door een gigantische blaauwe gondel met daarop prachtige dames in schitterende gewaden. Voortgedreven door een gondolier vaart de gondel door onze kanalen van de leut. Het motto: 'Dweil mee, op 't bal maskee'. Na vele jaren weer goed voor de eerste prijs.
2013 In 2013 viel het Chinese nieuwjaar gelijk met de Vastenavond. Het Chinees nieuwjaar staat in teken van een nieuw begin. Met de Vastenavond vieren we het begin van de lente. Een grote wagen met een beweeglijke drakenkop, die zijn weg zocht door de straten van 't Krabbegat. Motto: 'Me Sjinese aksente viere me 't feest van de lente'. Het afgelopen jaar deden voor het eerst de wagens uit de randgemeente (de C wagens) mee in de A-categorie. Dit jaar leverde het idee en de uitvoering een fraaie vierde plaatst op in een deelnemersveld van 7 wagens.
2014 Een ontwerp van Nick van Huffel over het moderne communicatiemiddel, Facebook. Voor deze gelegenheid werd een fictieve familie in het leven geroepen, de familie van Epscheute. Een familiaire knipoog naar de bouwclub waarin we eigenlijk ook een soort van hechte familie zijn. Via Facebook hielden zij de Berganaren op de hoogte van hun levensgebeurtenissen. We hebben zelfs hun 25-jarige bruiloft gevierd in cafe Oosterwaal. Met het motto 't is nie te vermijje, onze leut zumme n'op Feesboek verspreije' was de wagen goed voor een 7e plaats.
2015 Voor het eerst een ontwerp van een deelnemer uit het ontwerpteam, Wouter Goudswaard. Sinds 2014 maakt Bouwclub De Leutige Krabben geen gebruik meer van een vaste ontwerper. Iedereen die talent heeft en het leukt lijkt om een ontwerp voor een A-wagen te maken kan via het ontwerpteam (je hoeft geen lid van de bouwclub te zijn) een tekening indienen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering wordt het beste ontwerp gekozen. De winnaar wint de Gouden Poes en is dat jaar onze ontwerper. Voor de optocht 2015 dus Wouter Goudswaard, die met zijn ontwerp (Super'elde van de Schelde) met een reddingsplan voor de Binnenschelde komt. Het is niet de politiek die met een goed plan komt, maar het zijn de ansjovissen die als superhelden de waterpret terugbezorgen. Een leuke wagen met watereffecten en speciaal voor deze gelegenheid een ingezongen lied over d'n elde van de Schelde door de Batraven. Goed voor een 6e prijs.
2016 Dit jaar een nieuwe ontwerper, Pieter de Kok, die werd gekozen op de Algemene Ledenvergadering tot ontwerper van 2016 en was hiermee als 17-jarige de jongste ontwerper in de clubgeschiedenis. In de scheikundeles kwam het idee tot stand, want vastenavend zit toch in je genen?! Vastenavend zit in je bloed, dat erf je van je ouders of grootouders. Met een uitdagend ontwerp met vernieuwende vormen beeldden we deze thematiek dit jaar uit met een groot laboratorium waar de genetische informatie van de krabben werd onderzocht. Het Bergse DNA werd omringd door de moleku(l)e van de leut die de bouwstenen zijn van ons vastenavendleven. De vastenavend werd 1111x uitvergroot. In een zeer regenachtige optocht behaalde we de 7e plaats bij de A-wagens en voor het eerst de Mie nie Os(car). Een zeer gezellig en mooi seizoen met tevens 6 nieuwe, jonge leden werd hiermee afgesloten.
2017 Weer een ontwerp van Pieter de Kok, een ontwerp die de bevlogenheid van de vastenavend uitbeeld. Een uitdagend ontwerp met veel beweging en gebruik van alternatieve materialen. Zo was de trekker een groot vogelnest waar de Vastenavend vierders uit hun ei kropen. Ze werden gekoesterd door een koninklijke vogel die over ze waakte. Op het midden van de wagen een grote boom met daarop de nar uitgebeeld als kleurijke papegaai en een adjudant uitgebeeld als gans. onder hen vliegen kleurrijke vogels die de boerenploeg verbeelden. Boven op stond de grootste boer als uil uitgebeeld, hij is de gene die de zaak rustig in de gaten hield. Op een lagere tak zit een Tulpentaon die door de vogels van de bovenste takken wordt onder gepoept. Achter wagen de kraai van Wana die het einde van de vastenavend aan kondigde. Goed voor de vijfde prijs en de bouwers troffee.
2018 Nu een ontwerp vanuit het ontwerpers collectief van onze club. De jongste ontwerper was 10 jaar. Met alle ontwerpers waren twee thema's uitgewerkt. Tijdens een ingelaste vergadering is gekozen voor het ontwerp wat de jaarlijlkse Foodstoet uitbeeld. Met voorop de eenden uit het park die opschrikken van het geweld van de trucks die er aan komen. De trekker de voorraadwagen waar alle ingredienten mee worden aangevoerd, De tweede wageb de bereiding waar een vis op het rooster wordt gelegd met op zijn rug een van de initiatiefnemer van dit festival. op de derde wagen staan serveersters die alle bereide hapjes uitserveren en de vierde wagen het toetje, gezeten op de Jan van As bank overziet een andere organisator de puinhoop die achterbleef als het festival vertrokken is. Dus niet een wagen met trekker maar drie wagen met trekker. Totaal 32 meter lang. De wagen was goed voor de derde prijs en de ridderprijs.