1988-1998, 44 jarig bestaan
1988 Over deze wagen wordt door sommige leden nog steeds gesproken. Alweer de 15e creatie van Charles Brooijmans dit jaar met het motto: Mar ut blef tog Bergs.. Net als de twee voorgaande jaren weer goed voor een 1e prijs in de A-categorie. Ook de wisselprijs van de gemeente kwam ons weer toe en na 3 keer achtereen deze te hebben gewonnen. Konden we de beker in de prijzenkast laten staan.
1989 In februari 1989 wordt er gesproken over de aankomende verhuis. De nieuwe lokatie is nog niet bekend maar dat we weg moeten aan de Kaai (het van Egeraatcomplex) dat is dan al wel duidelijk. Bergen (h)onroerend goed is het motto van de wagen ontworpen door Charles Brooijmans dat ons een 2e prijs opleverde.
1990 Het jaar van de Storm. Door de hevige storm kon de optocht niet trekken door de straten van Bergen op Zoom. Voor het eerst in de geschiedenis van de Vastenavend wordt in het Krabbegat de optocht afgelast. Besluiten om de wagen volgend jaar mee te laten doen als 1e of zelfs 2e deelnemer doen we niet. We gaan deze wagen verkopen en ontvangen wel (prijzen)geld. Jammer want het was weer een ijzersterk exemplaar. Het laatste ontwerp van Charles Brooymans met als motto ’n moment voor ’n Bergs mo(nu)ment . De leden ontvangen later dat jaar een ets van een compilatie van deze wagen gemaakt door Charles.
1991 Het motto: "Boeren, Burgers, Buitenlui kom da zien een eerste ontwerp van onze"“nieuwe” ontwerper Paul Versijp. Al jaren liep Paul bij ons mee en kreeg veel mee vanCharles. Natuurlijk zat het tekenen, ontwerpen en boetseren al in het bloed van Paul maar toch zo’n eerste A-Wagen is altijd spannend. Het leverde ons en 3e prijs op waar we erg blij mee waren.
1992 Na het inrichten van de nieuwe locatie, de verhuizing, het leeg opleveren van de oude locatie en de start van het nieuwe bouwseizoen is dit de eerste wagen die op het Konterscherp is gemaakt. “Oe kreddut verzonne” was een te moeilijk onderwerp en sloeg niet aan “slechts” een 4e prijs en die hadden we nog nooit gehaald. Toch een goed bouwseizoen gehad en weer met een frisse start begonnen. Paul had al wel een ideetje maar moest nog wat onderzoek doen.
1993 De eerste 1e prijs voor Paul Versijp met als thema Merck toch oe sterck, dèèr ga d’ons garnizoen. De ontwerper had veel geschiedenis naslag gedaan voor deze wagen om het verhaal zo goed mogelijk over te brengen. Heel carnavalesk en mooie kleding voor begeleiding van de wagen. Veel lof kregen we van jury en publiek wat tot uiting kwam in een heel hoog puntentotaal. Het was voor het eerst dat de Tivoliband uit Halsteren de wagen begeleiden.
1994 Jaren werd er over gesproken, plannen werden gemaakt en weer vooruit geschoven. Een parkeergarage op het Joorenplein. Vroeger betaalde men plaatsengeld in de kerk en nu plaatsengeld voor de auto’s. Paul liet zich deze thema’s inspireren voor het ontwerp: “Joorenplein, ut is en bleft eilige grond.” Goed voor de eerste prijs bij de A wagens. Paul kreeg voor het ontwerp de eerste prijs en de Mie de n’oscar. Een gedeelte van de wagen is een aantal weken later afgebrand.
1995 Het cafe de Ster was een begrip in Berrege. Tijdens de Vastenavond was het een belangrijk punt tijdens het dweilen. Het bleekveldje was om de hoek, je sprak er af aan het begin van de avond om te gaan dweilen of het was het laatste cafe op weg naar huis. En nu stopte Riet er mee. Reden genoeg om hier de wagen aan te wijden onder het motto “De Ster ut wel en wee van een Bergs kefee” Een geweldige wagen met een draaiende dansvloer waar er werd gewalst. De achterkant was een spook cafe waar duistere zaken gebeurden. De derde eerste prijs op rij. We mochten de beker houden.
1996 Berrege wilde veel toeristen trekken. De stad moest meer attracties krijgen om dit te realiseren. Nou Paul had wel ideeen hiervoor die hij uitbeelden in zijn ontwerp:”Krabbegat attractie(ve) stad” De trekker was de bus vol dagjesmensen, voor op de wagen de kassa om in de stad te kunnen gaan waar je met een treintje kon rijden, wat drinken bij d’n draak, rondgang door de kerkers en bootjevaren in de Grebbe. Goed voor de tweede plaats. De wagen heeft tijdens Koninginnedag op de markt gestaan tijdens het bezoek van de Koningin dat jaar.
1997 Dat Berrege Bourgondisch was dat was bekend maar hoe stond het nu of in de toekomst. Bij iedere gelegenheid verkleed de Bergenaar zich graag om te gaan feesten. Bekend van vroeger waren de jaarmarkten en die wordt nog steeds gehouden. Onze kijk hierop heeft Paul Versijp weergegeven in het ontwerp: “Boergondisch Berrege, is ’t verleje, ede of toekomst”. De wagen viel op door zijn gigantisch paard met Heraut. Tijdens het opbouwen ging het wel mis. Door de grote krachten en de sterke wind dreigde het paard letterlijk door zijn hoeven te zakken. Maar de bouwers waren niet uit het veld te slaan en brachten snel een extra steunpunt aan waardoor het zakken stopte. Tijdens de optocht haalde we de eerste prijs.
1998 Het Paradeplan was heel wat van plan. Vandaar dat Paul hierop het ontwerp maakte met als motto: “Paradeplan redt koopstad Berrege”. De binnenstad was aan vernieuwing toe. De mensen waren uitgekeken op de straten. Het was saai. Voor ons was het wagen waarbij we veel alternatieve materialen gebruikt hebben zoals veel hout voor de gevels. Het leek wel een decor voor een film. We hebben deze nog gebruikt als decor voor ons 4 x 11 jubileum in de Stoelemat . De tweede prijs haalde we met deze creatie.