Winkelwagen
€ 0,000 Product(en)
Slide 2750

1966-1976 de leutige krabben

1966-1976, 22 jarig bestaan

1966 Met een nieuwe ontwerper t.w. Nico de Wit werden er voor de eerste keer onderdelen gemaakt van Polyester. Hij heeft één keer ontworpen maar heeft van zijn ontwerp een prachtig schaalmodel gemaakt. (Tijdens jubileumjaar van 1 februari 2009 tot en met 1 maart 2009 te zien t.o. V&D in de expositie 55 jaar Leutige Krabben)

1967 De marionetten werden gemaakt in een negatieve mal van gips en daarin werd dan gepolyesterd . Tijdens dat polyesteren kwam veel stank vrij. We bouwden in dit jaar nog boven op zolder achter op de Kaai.

1968 Dit jaar een duo prestatie Ad van Bers was de ontwerper van het motto “Coba Bannana”. Hij wilde echter niet boetseren. Hiervoor werd Jan Vriens bereid gevonden. Voor het eerst bouwen in de gieterij in de Lindebaan. Deze creatie was goed voor de eerste prijs.

1969 Het jaar daarop ontwierp en boetseerde Jan Vriens alles. We bestonden 15 jaar vandaar het motto “Na 15 jaar árd sjouwe een auto douwen” goed voor de tweede prijs en als extra de Ridderprijs.

1970 Een andere ontwerper, en niet zomaar de eerste de beste, maar Riny Hagenaars hadden we bereid gevonden om voor ons te ontwerpen. Zijn ontwerp “Germane op Berejacht” was meteen goed voor de eerste prijs voor zowel het ontwerp als voor de extra grote groep met rijdend gedeelte.

1971 Met het ontwerp ” ’t is bars in Berrege” van Riny Hagenaars wilde we de kasteleins eens in het zonnetje zetten. Het was een groot succes. Riny haalde met zijn ontwerp de tweede prijs. Maar het bouwsel won naast de eerste prijs ook de Prinseprijs en de Leutprijs.

1972 Muziek is heel belangrijk in Berrege. Vele fanfares en harmonie orkesten is Berrege rijk en vergeet niet de muziekschool die stevig aan de weg timmerde. Burgemeester van der Laar was hier een groot voorstander van. Dit inspireerde Riny Hagenaars voor het ontwerp met het motto “D’un burreger mee zun meziekskes” goed voor de eerste prijs voor het ontwerp en de groep.

1973 Een nieuw tijdperk brak aan bij onze club. Charles Brooymans maakte zijn eerste ontwerp. Zijn “Mee d’ezels naar de Draak” was meteen raak. We haalden met een nieuwe ontwerper weer de eerste prijs.

1974 Charles was een blijvertje en ontwierp: “Ze makte nut weer van eiers” weer in de categorie extra grote groep met rijdend gedeelte. De groep werd steeds groter en langer. Ook weer goed voor de eerste prijs

1975 “Cirkus Krabbegatskie” weer zo’n prachtig ontwerp van Charles en weer groter en mooier. We haalden de eerste prijs en de leutprijs ermee.

1976 Het ontwerp van dit jaar was gebaseerd op de bekende mensen van Berrege en de Vastenavond. Charles ontwierp onder het motto “kende ze nog”een kleurrijk geheel met allen markante figuren. Prachtig door hem vorm gegeven poppen waren een beeld van herkenning voor de toeschouwers. Zowel het ontwerp als de groep behaalde de eerste prijs. Het was tevens ons 2 x 11 jarig bestaan van de club